Daan Rotterdam

Project: daan rotterdam, hoofdkantoor - voorjaar 2018

DAAN doet aan arbeidsbemiddeling en is o.a. actief in de afdelingen zorg en onderwijs. Het is een jonge en ambitieuze onderneming waar de groei ook zichtbaar werd toen het hoofdkantoor in 2017 uit zijn voegen begon te barsten. Letterlijk, want ze verhuisden naar een nieuwe locatie in Rotterdam, het prachtige WYT-gebouw bij Coolhaven.

Het open karakter van het bedrijf in combinatie met de vorm van het logo kan je terug vinden in de ronde vormen en geperforeerde materialen. Open wandrekken die centraal in de ruimte staan zorgen voor een subtiele indeling, zonder dat er dichte muren worden opgetrokken. Ook het spelen met verschillende vloervlakken zorgt ervoor dat er een zichtbaar verschil is tussen formele en informele zones.

Het resultaat is een lichte, huiselijke omgeving geworden waar verschillende soorten ‘werken’ mogelijk zijn. Door de verscheidenheid aan ruimtes is het een kantoor geworden waar ruimte is voor interactie en brainstorm, maar ook voor rust en focus. En vergeet niet te ontspannen af en toe. Want wanneer er een goede balans is tussen werken en ontspanning, dan kan je spreken over een optimaal werkklimaat!

New10

Project: New10 - voorjaar 2019

New10 is een start-up van ABN Amro die online zakelijke leningen aanbiedt. Het is een jong en vooral snelgroeiend bedrijf. De noodzakelijke uitbreiding bleek dé perfecte timing om ook aan het interieur een professionele touch te geven. Met extra aandacht om elke vierkante meter optimaal te benutten en te denken in multifunctionele oplossingen. Bij de entree staat een scheidingswand, die ook dienst doet als garderobe en opbergruimte. Centraal in het kantoor zie je een houten nis waarin printer, papier en vuilnis gegroepeerd staan. De opstaande houten wand doet dienst als rugleuning van de zitbank.

Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met de verschillende teams en hun specifieke manier van werken. Zo zitten sales en marketing in het open deel van het kantoor en heeft customer service een afgesloten ruimte met extra aandacht voor de akoestiek. In de woonkamer is ruimte voor ontspanning, maar ook presentaties in groep kunnen hier perfect plaatsvinden.

Hun sterke grafische stijl is vertaald naar warm notenhout gecombineerd met zwart staal, grijstinten, veel planten en enkele paarse accenten. Een speels, maar volwassen kantoor!

Daan Den Haag

Project: DAAN Den Haag - zomer 2019
Deze DAAN-vestiging ligt in het centrum van de stad in een pand dat vroeger dienst deed als bibliotheek. Een hoge, open ruimte op de eerste verdieping, waar een schuine ‘vide’ het karakter van de ruimte grotendeels bepaalt.
Werken met verschillende vloeren zorg ervoor dat de open ruimte duidelijk opgedeeld wordt: ‘linoleum’ voor het kantoor en de vergaderruimtes en ‘hout’ voor de informele zone waar de bank en lunchtafel staan. Op de grens van beide zones staat een open stalen kast die schuin onder de vide geschoven lijkt. In deze vakkenkast kan je naast de vele planten ook volgende functies terugvinden: een garderobe voor bezoekers, een flexwerkplek, het whitboard en verschillende zitbanken. Het zijn multifunctionele oplossingen die het werkgeluk te stimuleren én ervoor te zorgen dat iedere werknemer zijn werk optimaal kan uitvoeren.

Canvas Rotterdam

Project: canvas rotterdam - najaar 2018
Wanneer je op zoek bent naar een geschikte ruimte om te coachen, te vergaderen of een training te geven dan ben je aan het goede adres bij Canvas in hartje Rotterdam. Ik mocht er de atypische caochingruimtes bedenken die je op flexibele basis kunt huren.
Het huiskamergevoel staat centraal en dat zie je terug in de verschillende kamers met elk hun eigen sfeer en kleurenpalet. Rode draad doorheen de ruimtes is het gebruik van het lichte vurenhout, voor o.a. de plantenbakken en lambrisering. Het ‘huiselijke’ gevoel wordt letterlijk vertaald in een balie en open scheidingswanden in de vorm van halve huisjes. Wanneer je ze tegen elkaar schuift krijg je de volledige dakvorm te zien. De elementen zijn op verschillende manieren neer te zetten, waardoor je de ruimtes flexibel kan indelen!

Daan Amsterdam

Project: DAAN Amsterdam - 2018/2019
Ook in Amsterdam is DAAN gevestigd, deze keer in het INIT-gebouw in het oosten van de stad. Deze vestiging werd in 2018 voor het eerst onder handen genomen en kreeg een jaar later een upgrade, waarin de huisstijl nog meer doorgetrokken kon worden.
De cultuur van dit bedrijf bestaat erin om elkaar te motiveren en aan te moedigen en waar nodig, bij een plaatsing, aan de bel te trekken. En ook in dit kantoor staat openheid centraal. Grote zichtlijnen gecombineerd met de herkenbare DAAN-saus: Verschillende vloerpatronen zorgen voor een logische zonering en open kasten zorgen voor een transparante scheidingswand waar nodig. Want niet te vergeten: ook geborgenheid en gezelligheid maken deel uit van het ideale kantoorklimaat. Door de lange groene wand en de vele planten kreeg deze locatie een extra junglegevoel.